Bílá BBQ omáčka, známá také jako „White Alabama BBQ sauce“, má zajímavou historii. Tento typ omáčky je spojen s regionem Alabama v USA, konkrétně s městem Decatur. Tato omáčka byla poprvé vytvořena v...
Recepty 👨🍳
- Grilování a omáčky 🔥
- Německá kuchyně
- Asijská kuchyně
- Indická kuchyně
- Dezerty
- Francouzská kuchyně
- Polévky
- Mexická kuchyně
- burgery & fastfood
- Česká kuchyně
- Italská kuchyně
- Střední východ
- Řecká kuchyně 🇬🇷
- Tex - Mex
Ajvar je tradiční balkánská omáčka nebo pomazánka, která pochází zejména ze Srbska a Severní Makedonie. Název „ajvar“ pochází z tureckého slova havyar, což znamená „kaviár“. Původně se takto označoval...
Černý pepř, původem z Malabarského pobřeží v Indii, byl používán v kuchyni a medicíně po tisíce let. Byl vysoce ceněn ve starověkých římských, řeckých a indických civilizacích. Toto jídlo je oblíbené...
Crispy chilli beef/křupavé hovězí maso s chilli a sladkokyselou omáčkou Jak to vzniklo? Crispy chilli beef je oblíbené jídlo v mnoha čínských restauracích a take-away, zejména v západních ze...
Bao knedlíčky, známé také jako baozi (包子), jsou tradiční čínské knedlíčky plněné různými ingrediencemi. Historie těchto knedlíčků sahá tisíce let zpět a je spojena s bohatou kulturou čínské kuchyně. ...
Iskender Kebab se podává na lehce opečeném pide chlebu, který je nakrájen na kousky a rozložen na talíři. Poté jsou na něj přidány plátky kebabu - döner masa. Nejběžněji se používá jehněčí maso, ale m...
Suroviny: 500 g hladké mouky 1 lžička soli 1 lžička cukru 1 sáček sušeného droždí 2 lžíce olivového oleje 250 ml teplé vody Náplň podle vašeho výběru (např. rajčata, sýr, maso, zelenina) &...
V létě roku 2005 Taco Bell představil Crunchwrap Supreme a změnil tak dějiny fast foodu! Crunchwrap je ikonické jídlo z Taco Bell, které kombinuje hovězí mleté maso, nacho sýr, salát, ...
Slovo “teriyaki” je kombinací dvou japonských termínů: “teri” (照り), což znamená lesk nebo záři, a “yaki” (焼き), což označuje metodu použitou k vaření potravin a znamená gr...
Historie: Buřty mají dlouhou historii, která sahá až do starověkého Říma. Tehdy byly oblíbené druhy uzeného masa, známé jako “lucanica” nebo “botulus”, díky své dlouhé trvanlivosti a snadné přenosnos...