Kebab - döner 🌯

24

 

👉 Co budeme potřebovat

🥩 Maso

500 g mletého masa (hovězí, kuřecí, jehněčí, skopové nebo mix)
1 čajovou lžičku římského kmínu (drceného nebo mletého)
1/2 čajové lžičky skořice (drcené nebo mleté)
1 čajovou lžičku sušeného koriandru (mletého)
1 čajovou lžičku oregana (mletého)
1 čajovou lžičku soli
1 čajovou lžičku mletého pepře

👉 Omáčka

150 ml jogurtu (plnotučného nebo řeckého)
1/2 lžíce majonézy
1/2 lžíce olivového oleje
1 čajovou lžičku oregana
2 stroužky česneku (pasírovaného)
1 čajovou lžičku citronové šťávy
sůl a pepř na dochucení

👉 Postup

1. Smíchejte maso s kořením a nechte marinovat v lednici alespoň 2 hodiny. Do masa můžete přidat také nasekanou slaninu.
2. Promíchejte jogurt, majonézu, olivový olej, oregano, pasírovaný česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř na dochucení a nechte odležet v lednici.
3. Vytvořte z masa rovnoměrný válec, zabalte ho do alobalu a propíchněte špízy (můžete použít špejle).
4. Pečte maso v alobalu 1,5 hodiny na 180 °C, poté rozbalte a pečte ještě 10 minut.
5. Hotové maso nakrájejte na tenké plátky a orestujte na menším množství rostlinného oleje.
6. Plňte masem a zeleninou podle chuti do tureckého chleba nebo tortilly a podávejte s česnekovou omáčkou nebo chilli.

Dobrou chuť! 😊

 

Přesný video návod naleznete níže! 

 

Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!

Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já! Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊

 

Banner box

 

Zpět do obchodu