Dračí kuře

22_9

 

Krátká historie

Dragon Chicken je moderní indo-čínský pokrm, který vznikl v indických restauracích fúzujících čínskou kuchyni s indickými kořeněnými prvky. Je charakteristické ostrou, sladkokyselou chutí a křupavou strukturou masa. Název „dračí“ odkazuje na jeho ohnivou pikantnost a intenzivní chuť.

Ingredience

Na kuřecí maso:

  • 400 g kuřecích prsou (nakrájených na tenké nudličky)

  • 1/2 lžičky fenyklových semínek (rozdrcených)

  • 1/2 lžičky mleté skořice

  • 4 hřebíčky (rozdrcené)

  • 1/2 lžičky mletého koriandru

  • 1/2 lžičky mletého chilli

  • 1/2 lžičky soli

  • 1/2 lžičky mletého černého pepře

  • 1 lžíce škrobu (bramborový, nebo solamyl)

  • 2 lžíce hladké mouky

  • Trocha vody – (cca 150 ml) 

  • Olej na smažení

Na omáčku:

  • 1/2 lžíce hoisin omáčky

  • 1/2 lžíce sójové omáčky

  • 1/2 lžíce ústřicové omáčky

  • 1/2 lžíce rajčatového protlaku

  • 1/2 lžičky cukru

  • 1/2 lžičky kukuřičného škrobu rozmíchaného ve 3 lžících vody

Zelenina a dochucení:

  • 1 cibule (nakrájená na měsíčky)

  • 1/2 červené papriky (na proužky)

  • 1/2 zelené papriky (na proužky)

  • 2 stroužky česneku (najemno nasekané)

  • 2–3 sušené chilli papričky

  • Jarní cibulka na ozdobu

Postup

1. Marinování masa

Smíchej kuřecí maso s fenyklovými semínky, skořicí, hřebíčkem, koriandrem, chilli, solí a pepřem. Přidej kukuřičný škrob, mouku a vejce (pokud používáš). Přilij trochu vody, aby vzniklo husté těstíčko, které maso dobře obalí. Nech marinovat 15 minut.

2. Smažení masa

Rozpal olej na pánvi nebo ve woku a kuřecí maso osmaž dozlatova. Hotové kousky nech okapat na papírové utěrce.

3. Příprava omáčky a zeleniny

Na pánvi rozehřej trochu oleje a orestuj česnek se sušeným chilli. Přidej cibuli, papriku a krátce orestuj. Vmíchej hoisin omáčku, sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, rajčatový protlak a cukr. Nakonec přidej rozmíchaný škrob s vodou a krátce provař, dokud omáčka nezhoustne.

4. Spojení a servírování

Vrať osmažené kuřecí maso zpět do pánve a dobře promíchej s omáčkou, aby se obalilo. Podávej horké, posypané jarní cibulkou. Skvěle se hodí k rýži nebo nudlím.

 

 

Přesný video návod naleznete níže! 

Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!

Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já! Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊

 

Banner box