Kuře Manchurian 🫑

29_7

 

Chicken Manchurian je populární indočínské jídlo, které je známé svou jedinečnou kombinací chutí1. Tento recept byl původně vytvořen kuchařem čínského původu, který se narodil a žil v Kalkatě v Indii.

Tento recept je skvělým příkladem toho, jak jsou recepty a chutě časem ovlivněny prostředím, ve kterém jsou vytvářeny a připravovány.

 

 

Ingredience:

Směs na obalení:

  • 500 gramů kuřecího masa bez kostí
  • 200g Hladká mouka
  • 1 vejce
  • Sůl podle chuti
  • Černý pepř podle chuti
  • Olej na smažení
  • Voda (pomalu přilévat a míchat, dokud nevznikne hustší - lepivá směs)

Omáčka Manchurian:

  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíčka zázvoru
  • 2-3 stroužky česneku
  • 2-3 chilli papričky, jemně nasekané (volitelně)
  • 1 červená cibule, na hrubo nakrájená
  • 1 paprika, na hrubo nakrájená
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce kečupu nebo 1 lžíce protlaku
  • 1 lžička octa (rýžový, vinný nebo destilovaný)
  • 1 lžička cukru
  • 50 - 100 ml kuřecího vývaru nebo vody
  • Sůl podle chuti
  • 1 lžíce škrobu smíchaného s vodou (na zahustění)

Na ozdobu:

  • Jarní cibulka, nasekaná
  • Čerstvý koriandr (volitelně)

 

27_9  26_6  25_8

 

Postup:

  • Směs na obalení:

    1. V míse smíchejte hladkou mouku, vejce, sůl, černý pepř a vodu. Dobře promíchejte, aby vznikla lepivá směs. Poté přidejte nakrájené maso na proužky. Nechte odležet 30 min.
    2. V pánvi rozpalte olej na smažení. Přidejte kuře a smažte dozlatova. Vyjměte a nechte nadbytečný olej odkapat na papírové utěrce.

 

  • Příprava omáčky Manchurian:

    1. Na pánvi nebo woku rozehřejte 2 lžíce oleje na vysoký plamen.
    2. Přidejte zázvorov, česnek a nakrájené zelené chilli papričky. Orestujte asi minutu, dokud nezačnou vonět.
    3. Přidejte mrkev, nakrájenou cibuli a papriku. Míchejte asi 2-3 minuty, dokud nejsou mírně měkké, ale stále křupavé.
    4. Přidejte sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, rajčatový protlak nebo kečup, ocet, cukr a sůl. Dobře promíchejte.
    5. Naředíme kuřecím vývarem nebo vodou. Nechte směs provařit.
    6. Nakonec přidejte škrob smíchaný s vodou.
    7. Vařte 2-3 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
    8. Přidejte smažené kuřecí maso do omáčky. Opatrně promíchejte, aby se maso dobře obalilo omáčkou a už nevařte.
    9. Ozdobte nasekanou jarní cibulkou a čerstvým koriandrem

 

Přesný video návod naleznete níže! 

 

Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!

Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já! Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊

 

Banner box

 

Zpět do obchodu