Iskender Kebab 🥗

33

 

Iskender Kebab se podává na lehce opečeném pide chlebu, který je nakrájen na kousky a rozložen na talíři. Poté jsou na něj přidány plátky kebabu - döner masa. Nejběžněji se používá jehněčí maso, ale můžete použít také hovězí nebo kuřecí. Na maso se následně přidá bohatá rajčatová omáčka, která pokryje maso i část chleba. Na závěr přijde rozpuštěné máslo, které se nalije přes omáčku. K Iskender Kebabu se často přidává také jogurt, opečená zelená paprika a rajčata.

 

 

Ingredience:

  • 500 g jehněčího nebo hovězího masa (döner) kebabu - můj recept TADY
  • 4 plátky pide chleba - můj recept TADY
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce jogurtu
  • 2 rajčata (volitelné)
  • 2 zelené papriky (volitelné)
  • Sůl a pepř podle chuti

 

Rajčatová omáčka:

  • 200 ml rajčatové passaty (pyré) nebo 2 lžíce protlaku (v tomto případě můžete lehce naředit vodou)
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička červené papriky
  • 1 lžička sušeného máty nebo čerstvé
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička cukru
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Použít můžete také koření sumac

 

 

 31_5  24  35

 

Postup:

  1. Rozehřejte pánev a osmahněte plátky masa (döner). Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  2. Na jiné pánvičce rozehřejte máslo a opečte plátky pide chleba z obou stran.
  3. Připravte rajčatovou omáčku: Smíchejte rajčatovou passatu, máslo, červenou papriku, mátu, oregano, cukr, sůl a pepř. Povařte na mírném plameni, dokud se omáčka nespojí.
  4. Na talíři rozložte opečený (nakrájený) pide chléb a poté plátky masa.
  5. Přelijte rajčatovou omáčku a rozpuštěným máslem. 

 

Podávejte s jogurtem, grilovanými zelenými paprikami a rajčaty.

 

Dobrou chuť! 🍽️

 

Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!

Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já! Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊

 

Banner box

Zpět do obchodu