Křupavé sezamové kuře 🔥

 

sesame_1 

 

Suroviny:

 

Na kuře:

  • 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
  • 100 g kukuřičného škrobu (nebo bramborového, solamylu)
  • 100 g hladké mouky
  • 2 vejce - pouze bílek
  • 1 čajová lžička soli
  • Olej na smažení
  • 100 - 150 ml vody (postupně přidávejte pro dosažení tekutější konzistence)

 

Na omáčku:

  • 2-3 lžíce sójové omáčky
  • 2-3 lžíce rajčatové pasty nebo kečupu
  • 3 lžíce cukru nebo hnědého cukru (dle chuti)
  • 1 lžíce škrobu rozmíchaného ve vodě (na zahuštění)
  • 50 ml vody
  • 2-3 lžíce vinný ocet, případně jablečný nebo rýžový
  • Můžete přidat také sezamový olej a med

 

Na posyp:

  • 2 lžíce pražených semínek sezamu
  • Nasekaná čerstvá jarní cibulka

 

17_3 20_1

 

 

Postup:

  • Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky. V misce smíchejte škrob, mouku, sůl, vodu, ocet a bílek. Dobře promíchejte, aby vzniklo hladké a tekutá těsto.
  • Maso vložte do směsi a dobře promíchejte. Nechte odležet alespoň 30 minut v lednici. 
  • Ve větší pánvi nebo woku si rozehřejte olej na smažení. Smažte kousky kuřete asi 2 minuty, poté vyjměte, nechte odkapat a vraťte zpět do rozpáleného oleje. Smažte, dokud maso nebude zlatě hnědé a křupavé.
  • V misce smíchejte všechny suroviny na omáčku, nalijte do pánve (woku) a přiveďte k varu. Poté přidejte lžíci škrobu rozmíchaného ve vodě a míchejte, dokud se omáčka nezahustí.
  • Přidejte kousky křupavé kuřete a dobře promíchejte, aby se vše spojilo.
  • Na závěr posypte jídlo sezamem a nasekanou čerstvou jarní cibulkou.

 

Hotové křupavé sezamové kuře podávejte s rýží, nudlemi nebo zeleninou. Dobrou chuť!

 

Přesný video návod naleznete níže! 

 

Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!

Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já! Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊

 

 Banner box

 

Zpět do obchodu