Indická cizrnová polévka 🔥

 

24_7

 

Suroviny:

  • Máslo (ghí) - 1 lžíce
  • Římský kmín (celý) - 1 lžička
  • Cibule (velká, nakrájená na kostičky) - 1 ks
  • Cizrna (suchá) - 1 hrnek
  • Brambory (střední) - 3 ks
  • Česnek - 4 stroužky
  • Kurkuma - 1 lžička
  • Zeleninový vývar (nebo voda) - 1 litr
  • Mletý koriandr - 1 lžička
  • Citronová šťáva
  • Sůl
  • Čerstvě namletý pepř

 

 

25_10  26_8  27_11

 

 

Postup:

  1. Můžete použít vařenou cizrnu z konzervy (sklenice) nebo suchou. Suchou cizrnu je ale třeba předem namočit do nesolené vody (nejlépe přes noc) a uvařit.
  2. Na másle krátce restujte římský kmín. Přidejte cibuli a opékejte asi 5 minut. Poté přidáme česnek, kurkumu a koriandr. Promícháme, chvíli restujeme přidejte, cizrnu a nakrájené brambory. Můžete si dát trochu cizrny stranou a nakonec do polévky vrátit.
  3. Zalijte zeleninovým vývarem nebo vodou, podle chuti osolte a opepřete.
  4. Vařte asi 30 minut nebo dokud nebudou brambory měkké.
  5. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem.
  6. Servírujte lehce zakápnuté citronovou šťávou a koriandrem.

 

 

Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!

Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já! Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊

 

Banner box 

Zpět do obchodu