Marinování masa:
- 400 g hovězího masa (např. roštěnec pupek, hovězí krk nebo rump steak)
- 2 lžíce světlé sójové omáčky
- 1 lžička škrobu (bramborový nebo kukuřičný)
- Čerstvě mletý pepř
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžíce rostlinného oleje
Omáčka:
- 1-2 lžičky černý pepř, drcený
- 1 polévková lžíce světlé sójové omáčky
- 1 polévková lžíce tmavé sójové omáčky
- 1 polévková lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžička cukru
- 50 ml vody nebo vývaru (pokud chcete více omáčky, přidejte více)
- 1-2 polévkové lžíce škrobu rozmíchaného ve vodě
Zelenina:
- 1-2 ks papriky nakrájené na kousky
- 1 ks velká cibule nakrájená na hrubo
- Jarní cibulka dle chuti
Postup:
- Maso nakrájejte na tenké plátky a smíchejte s uvedenou směsí. Nechte marinovat alespoň 15-30 minut.
- Na rozpáleném oleji na velké pánvi nebo woku krátce osmažte maso. Vyndejte a dejte stranou.
- Do stejné pánve přidejte trochu oleje a osmažte zeleninu.
- Trochu pánvi osušte a opražte hrubě namletý černý pepř.
- Vraťte zpět maso a zeleninu.
- Ztlumte plamen a postupně přidejte suroviny na omáčku.
- Vše dobře promíchejte a zahustěte škrobem rozmíchaným ve vodě.
- Podávejte s jasmínovou rýží nebo nudlemi.
Dobrou chuť.
Přesný video návod naleznete níže!
Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!
Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já! Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊