Suroviny:
Na kuře:
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
- 100 g kukuřičného škrobu (nebo bramborového, solamylu)
- 100 g hladké mouky
- 2 vejce - pouze bílek
- 1 čajová lžička soli
- Olej na smažení
- 100 - 150 ml vody (postupně přidávejte pro dosažení tekutější konzistence)
Na omáčku:
- 2-3 lžíce sójové omáčky
- 2-3 lžíce rajčatové pasty nebo kečupu
- 3 lžíce cukru nebo hnědého cukru (dle chuti)
- 1 lžíce škrobu rozmíchaného ve vodě (na zahuštění)
- 50 ml vody
- 2-3 lžíce vinný ocet, případně jablečný nebo rýžový
- Můžete přidat také sezamový olej a med
Na posyp:
- 2 lžíce pražených semínek sezamu
- Nasekaná čerstvá jarní cibulka
Postup:
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky. V misce smíchejte škrob, mouku, sůl, vodu, ocet a bílek. Dobře promíchejte, aby vzniklo hladké a tekutá těsto.
- Maso vložte do směsi a dobře promíchejte. Nechte odležet alespoň 30 minut v lednici.
- Ve větší pánvi nebo woku si rozehřejte olej na smažení. Smažte kousky kuřete asi 2 minuty, poté vyjměte, nechte odkapat a vraťte zpět do rozpáleného oleje. Smažte, dokud maso nebude zlatě hnědé a křupavé.
- V misce smíchejte všechny suroviny na omáčku, nalijte do pánve (woku) a přiveďte k varu. Poté přidejte lžíci škrobu rozmíchaného ve vodě a míchejte, dokud se omáčka nezahustí.
- Přidejte kousky křupavé kuřete a dobře promíchejte, aby se vše spojilo.
- Na závěr posypte jídlo sezamem a nasekanou čerstvou jarní cibulkou.
Hotové křupavé sezamové kuře podávejte s rýží, nudlemi nebo zeleninou. Dobrou chuť!
Přesný video návod naleznete níže!
Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!
Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já! Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊