Ramen vejce 🥚

23

 

Ramen vejce:

2 nebo více vajec

(Podle množství marinády)

200 ml vody

3-4 lžíce sójové omáčky

3 lžíce octa, nejlépe rýžového, vinného (nebo klasického v menším množství) vhodné je také saké

2 lžíce cukru

(krystal nebo třtinový)

 

25_5

 

 

Postup:

Vejce vařte na tvrdo:

(studené) z lednice: 7 minut,

pokojové teploty: 6 minut, poté zchlaďte v ledové vodě a oloupejte.

Všechny ingredience smícháme a přivedeme k mírnému varu. Poté necháme marinádu vychladnout. 

Tip: Marinádu lze připravit také za studena ale při mírném varu se rychleji rozpustí cukr.

 

Vejce přesuneme do uzavíratelné sklenice nebo sáčku, zalijeme směsí a necháme marinovat alespoň 2 hodiny.

 

Hotová vejce se skvěle hodí do polévek (jako je ramen) k masu nebo rýžovým pokrmům.

 

Přesný video návod naleznete níže! 

 

Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!

Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já!

Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊

 

Banner box

 

 

Zpět do obchodu