Francouzská cibulačka 🧅

31_1

 

Ingredience:

  • 6 cibulí (lze použít také červenou)
  • 50 g másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 300ml bílé víno (může být i více)
  • 1 ks snítek čerstvého tymiánu
  • 1 ks bobkový list
  • 4 plátky toustu nebo bagety
  • 100 g strouhaného sýra ementál nebo Gruyère

 

30_1

 

Postup:

  • Cibule oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  • Rozehřejte máslo a olivový olej ve velké pánvi na středním ohni.
  • Přidejte nakrájenou cibuli a za občasného míchání smažte asi 20 minut, dokud cibule nezezlátne.
  • Přidejte sůl a  pepř a smažte cibuli dalších 5 minut, dokud nekaramelizují.
  • Posypte hladkou moukou a smažte ještě asi 2 minuty, dokud se mouka nezahustí.
  • Přilijte bílé víno a nechte chvíli vařit, dokud se alkohol nevypaří.
  • Nakonec přidejte nasekaný tymián, bobkový list a promíchejte.
  • Tousty nebo bagety osmažte z obou stran dozlatova.
  • Cibulačky můžete dát na pár minut do trouby nebo pod gril, dokud se sýr neroztaví a začne zlátnout.

 

Bon appétit!

 

Přesný video návod naleznete níže! 

 

Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!

Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já! Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊

 

Banner box 

 

Zpět do obchodu