Tonkatsu řízek ❗️

banner recepty

 



👉 Co budeme potřebovat:

* 4 vepřové kotlety, kýta nebo pečeně (cca 150 g každá)
* 1/2 hrnku hladké mouky
* 2 vejce
* 1 hrnek panko strouhanky (japonské strouhanky)
* Sůl a pepř
* Rostlinný olej (na smažení)

 


👉 Pro tonkatsu omáčku:

* 2 pol. lžíce sójové omáčky
* 2 pol. žíce hoisin omáčky
* 1 čajová lžička worchester omáčky
* 1 pol. lžíce ústřicové omáčky
* 2 čajové lžičky cukru



Postup:


1. Tonkatsu omáčka. Smíchejte sójovou omáčku, hoisin,worchester, ústřicovou omáčku cukr a nasekaný česnek. (Můžeme podávat také za studena) Přiveďte k varu a poté snižte teplotu a nechte vařit asi 5 minut, dokud se omáčka nezahustí. Přidejte 100 ml vody a nechte omáčku vařit dalších 5 minut. Poté odstavte a nechte omáčku vychladnout.


2. Připravte si vepřové maso. Osolte a opepřete z obou stran. Nasypte mouku do misky a vejce do druhé misky, rozšlehejte je. V poslední misce si připravte panko strouhanku.



3. Maso dejte nejdříve do mouky, poté je ponořte do vajec a nakonec obalte v panko strouhance, aby byly plně pokryty.



4. Rozehřejte dostatek oleje v hluboké pánvi na střední teplotu. Smažte maso po obou stranách asi 4-5 minut, dokud nejsou zlatavě hnědé a křupavé.



5. Vyjměte maso z oleje a dejte je na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného oleje. Nechte maai trochu vychladnout, poté je nakrájejte na plátky a podávejte s tonkatsu omáčkou a rýží.

Můžete přidat salát nebo zeleninu jako přílohu.

Dobrou chuť! 😋

 

Přesný video návod naleznete níže! 

 

Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!

Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já! Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊

 

Banner box

 

Zpět do obchodu