Černý pepř, původem z Malabarského pobřeží v Indii, byl používán v kuchyni a medicíně po tisíce let. Byl vysoce ceněn ve starověkých římských, řeckých a indických civilizacích. Toto jídlo je oblíbené...
Recepty, Strana 4
-
Grilování a omáčky 🔥
-
Marinády
-
Německá kuchyně
-
Asijská kuchyně
-
Indická kuchyně
-
Dezerty
-
Francouzská kuchyně
-
Polévky
-
Mexická kuchyně
-
burgery & fastfood
-
Česká kuchyně
-
Italská kuchyně
-
Střední východ
-
Řecká kuchyně 🇬🇷
-
Tex - Mex
Crispy chilli beef/křupavé hovězí maso s chilli a sladkokyselou omáčkou Jak to vzniklo? Crispy chilli beef je oblíbené jídlo v mnoha čínských restauracích a take-away, zejména v západních ze...
Bao knedlíčky, známé také jako baozi (包子), jsou tradiční čínské knedlíčky plněné různými ingrediencemi. Historie těchto knedlíčků sahá tisíce let zpět a je spojena s bohatou kulturou čínské kuchyně. ...
Iskender Kebab se podává na lehce opečeném pide chlebu, který je nakrájen na kousky a rozložen na talíři. Poté jsou na něj přidány plátky kebabu - döner masa. Nejběžněji se používá jehněčí maso, ale m...
Suroviny: 500 g hladké mouky 1 lžička soli 1 lžička cukru 1 sáček sušeného droždí 2 lžíce olivového oleje 250 ml teplé vody Náplň podle vašeho výběru (např. rajčata, sýr, maso, zelenina) &...
V létě roku 2005 Taco Bell představil Crunchwrap Supreme a změnil tak dějiny fast foodu! Crunchwrap je ikonické jídlo z Taco Bell, které kombinuje hovězí mleté maso, nacho sýr, salát, ...
Slovo “teriyaki” je kombinací dvou japonských termínů: “teri” (照り), což znamená lesk nebo záři, a “yaki” (焼き), což označuje metodu použitou k vaření potravin a znamená gr...
Historie: Buřty mají dlouhou historii, která sahá až do starověkého Říma. Tehdy byly oblíbené druhy uzeného masa, známé jako “lucanica” nebo “botulus”, díky své dlouhé trvanlivosti a snadné přenosnos...
Suroviny: Máslo (ghí) - 1 lžíce Římský kmín (celý) - 1 lžička Cibule (velká, nakrájená na kostičky) - 1 ks Cizrna (suchá) - 1 hrnek Brambory (střední) - 3 ks Česnek - 4 stroužky Kurkuma - 1 l...
Na Velikonoce mě napadlo udělat jehněčí! Zajel jsem na nedalekou farmu a jelikož jsem to nechal na poslední chvíli, měli už jen jehněčí kolínko nebo hřbet. No ale kolínko už jsem dělal, tak jsem si ře...