Ingredience:
- 600 g vepřového masa (plec nebo bok)
- 3 cibule, nakrájené na drobno
- 2 lžíce sádla nebo oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- 500 g kysaného zelí
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce rajčatového protlaku nebo červeného zlata
- 100ml smetana na vaření
Postup:
-
Vepřové maso nakrájejte na menší kousky.
-
V hrnci rozehřejte sádlo nebo olej. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte dozlatova.
-
Přidejte maso a osmažte z obou stran, dokud nezezlátne.
-
Přidejte sladkou papriku, kmín a červené zlato. Promíchejte a smažte asi 2-3 minuty.
-
Guláš provaříme dokud není maso úplně měkké
- Zahustit můžeme moukou rozmíchanou ve smetaně nebo jíškou.
-
Přidejte kysané zelí a vařte dalších 20 minut.
-
Podávejte ideálně s knedlíkem nebo chlebem.
Přesný video návod naleznete níže!
Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě!
Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!
Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já! Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊